1.6.2022 0:05:48
Jméno:
Josef Předmět:
Soudní posudekDobrý den
Mám problém s LPG systémem Landi Renzo a mám sním jen samé problémy.
Motor 4 válec atmosféra,sekvenční vstřikování.
První problém byl, že auto mi sežralo na 50 litr.LPG ještě přes 30,litrů benzínu,
Když jsem nechal auto předělavat, tak jsme se o nějakém přívstřiku benzín nebavily, chtěl jsem LPG k vůli úspoře. Po domluvě, že tam žádný přívstřik benzínu nechci, tak mi ho vyply Při jízdě domů, při zešlápnutí pedálu při předjíždění mi auto začalo cukat a hodně zpomalilo,málem byl karambol.
Okamžítě jsem jel zpátky,takže podruhé reklamovat, udělali jen to že vymazali chybu a přívstřik benzínu nastavili jako před tím.
Stále jsem přemýšlel proč tam je takový přívstřik benzínu, zjistil jsem, že vstřikovače nesplńují parametry pro správné fungování motoru,tak jsem tam jel po třetí,zase mi bylo řečeno,že je to v pořádku, tak jsem odjel a nechal auto zkontrolovat u konkurence, výsledek slabé vstřikovače AEB, které nestíhají zásobovat motor. Tak jsem jel reklamovat po čtvrté, zase mi bylo řečeno,že to vstřikovači není a jestli chci tak mi tam dají vstřikovače Landi Renzo GIRLS, ale budu muset doplatit rozdíl ceny,ale zase tvrdily,že to tím není, tak jsem odjel domů. Auto mi do dnešního dne nejede jak má a ještě se pokazilo přepínáni na LPG.
Rozhodl jsem se,že zajedu za odborníkem s 30 letou praxí v oboru montáží LPG panem Hrachovcem ze Zubří.
Po jeho posouzení všech komponentů LPG, namontovaných na automobilu,přišel k závěru, celý systém nesplńujě parametry pro správné fungování motoru, viz. slabé trubky přívodu LPG, Slabý regulátor a špatně vybrané vstřikovače.
Oslovil jsem firmu, která přestavbu provedla, že chci aby si zařízení vymontovala, a dala do původního stavu a žádal jsem o vrácení požadované částky. Podle občanského zákoníku mám na to, ze zákona plné právo.
Je to uvedeno i ve smlouvě.
Odpověděli, že se mám objednat a že to dají do pořádku, já jim už nevěřím,protože furt jenom lžou. Protože je to už po čvrté co jsem to reklamoval a mám vyjádření dvou nezávyslých servysů LPG,že systém LPG nesplňuje parametry pro správný chod motoru, jsem po tomto zjištění oslovil firmu aby do 30 dnů ode dneška, dala vědět kdy mám auto přistavit k vymontování jejího systému LPG a uvedení do původního stavu a k vrácení pořizovací ceny.
Jestli tak neučiní,tak budu potřebovat soudního znalce v oboru soudního posouzení, dozvěděl jsem se o Vás na těchto stránkách a potřeboval bych poradit.
Děkuji Vám za odpověd´
S pozdravem Rajnoch Josef