Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Diskuzní fórum LPG/CNG - spotřebovává zároveň benzín i LPG

18.7.2022 8:25:21
Jméno: Pepa14 Předmět: spotřebovává zároveň benzín i LPG
Dobrý den, po měření emisí před STK, které prováděli v provozovně, kde zároveň přestavují vozidla na LPG mě auto spotřebovává zároveň benzín i plyn a to v množství jako by to jelo jen na plyn nebo benzín. Na jejich doporučení jsem pak najel asi 500 km jen na benzín a pak se vrátil zase k provozu na LPG. Před tím bylo vše bez problému tři roky, jedná se o Dacii Logan MCV 999 ccm s atmosférickým motorem bez turba, r. v. 2018. Pravidelně si zapisuji při každém tankování spotřebu a po ujetí dalších 250 km mě to spotřebovalo 12 l benzínu Verva 100, protože jsem právě tolik po rozsvícení kontrolky rezervy dotankoval a už svítí znovu a přitom jezdím na plyn, kterého také ubylo asi půlka nádrže, podle toho, že svítí jen 2 zelené diody ze čtyř. Je možné, aby auto při signalizaci, že jede na LPG spotřebovávalo zároveň benzín a plyn se tam nějak "vypařil" ? Anebo ty ukazatele zbytku paliva vůbec nefungují? Děkuji za odpověď.
18.7.2022 10:20:59
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: spotřebovává zároveň benzín i LPG
Dobrý den, pokud by motor spotřebovával obě paliva současně v množství, jako by jel na každé palivo zvlášť, pak jednak by byla směs příliš bohatá a vozidlo by nejelo a jednak by nebylo možné, abyste prošel na misích. Pokud se jedná o dodatečnou přestavbu, pak se může jednat o optický úbytek benzínu, kdy za jízdy na LPG, dostává benzínová řídící jednotka všechny údaje a z nich počítá spotřebu. Většinou se to dá řešit instalací emulátoru hladiny benzínu. U dodatečných přestaveb těchto motorů se používá některý ze systémů ochrany ventilů. Jedním z nich je ochrana ventilů přístřikem benzínu, což může bát také příčinou úbytku benzínu. Navštivte proto odborný LPG servis, kde vše diagnostickým programem zkontrolují.

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací