Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Diskuzní fórum LPG/CNG - Samovolné přepínání na benzín

25.7.2022 10:10:53
Jméno: Stránský Předmět: Samovolné přepínání na benzín
Dobrý den, mám Citroen Xsara Picasso 1,8 16 V 85kW se systémem vstřikování LPG BRC sequent fly sf. Systém byl dlouhodobě bezproblémový, ale nyní se mi sám přepíná na benzín.
Startovací fáze probíhá ok, auto nastartuje na benzín, po zahřátí se přepne na LPG. Po té, co se rozjedu, ujedu cca 1-2 km a systém se sám při zvukovém signálu přepne na benzín.
Na opětovné manuální přepnutí na LPG vypínačem systém nereaguje. Musím ujet určitou vzdálenost na benzín, pak jde opět manuálně přepnout na LPG. Po ujetí nějaké neurčité vzdálenosti se situace opakuje.
Samopřepínaní probíhá nahodile a nesouvisí s otáčkami ani režimem chodu motoru (tah/brzdění motorem).
Pokud běží motor na volnoběh na parkovišti k samovolnému přepnutí na benzín nedojde.
Odešlo nějaké čidlo tlaku nebo teploty ?
Byl bych vděčný za obrázek umístění komponentů v systému. Jsem automechanik, ale bohužel na dovolené na Moravě a místní servisy jsou zavalené prací. Jsem odkázán sám na sebe.
Moc děkuji
1.8.2022 9:56:48
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Samovolné přepínání na benzín
Dobrý den, pro zjištění závady je třeba použít diagnostický program. Typoval bych to na závadu některého čidla (tlaku a teploty plynu, teplot reduktoru).

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací