25.8.2022 12:46:27
Jméno:
Roman Svoboda Předmět:
Nouzové starostování na LPG (Tartarini)Zdravím, potřeboval bych moc poradit s opravdu podrobným návodem ohledně nouzového startování auta rovnou na LPG. Nejlépe krok za krokem, jako pro hlupáky. :-)
Přečetl jsem si návody na webu i v diskuzích, ale stále se mi nedaří auto pomocí postupu nastartovat. Podle návodů mám dát klíček do zapalování (v mém případě kartičku - Renault Megane III), následně se rozsvítí všechny diody na ukazateli plynu: tzn. zelené diody svítí a ukazují množství plynu v nádrži, oranžová (benzínová) svítí a modrá (plynová) dioda bliká. Následně stisknu tlačítko na přepínači plynu a to držím zároveň se startováním auta.
Vždy mi z toho však vznikají jen tyto věci - buď se plyn úplně vypne a svítí pak jen oranžová dioda signalizující zapnutý pouze přívod benzínu a nebo mi modrá plynová dioda stále jen problikává.
Prosím řekněte mi co dělám špatně. Možná mačkám tlačítko v jiné fázi než mám nebo....netuším.
Již se mi jednou náhodně podařilo auto nastartovat rovnou na plyn, ale bylo to tak po 20 zoufalých pokusech a různých kombinací.
Musím auto nahodit, abych ho mohl odvést do servisu na opravu čerpadla (pravděpodobně).
Moc děkuji předem za rady! A klidně pište postup jako bych byl úplně blbej, což možná i jsem. :-)
Mám tento typ přepínače - https://www.levnelpg.cz/systemy-lpg/tartarini/
26.8.2022 8:40:41
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Nouzové starostování na LPG (Tartarini)Dobrý den, při nouzovém startu u Tartarini je třeba dodržet následující postup: 1) stisknout a držet tlačítko na LPG přepínači; 2) za stálého držení tlačítka nastartovat. Je třeba pamatovat, že počet nouzových startů je omezen na 5 startů.