18.11.2022 12:55:18
Jméno:
Karel Předmět:
výkon reduktoruDobrý den,
mám zabudován systém Lovato, motor 2.0l TSI 176kw. Od přestavby najeto 7200km jinak celkově motor 198 000km
Výkon je oproti benzínu znatelně menší. Motor prostě netáhne a nejvíc je to pocítit při předjíždění, autu se nějak nechce. Ovšem na benzín to je jiný koncert.
Ve firmě kde mi to přestavovali nechtějí o menším výkonu ani slyšet, že to nemůžu poznat atd. A když, tak jedině závada v zapalování. Diagnostika prý naprosto v pořádku. Byly vyměněny všechny zapalovací cívky ( NGK ) slušná suma za ně, nové origo svíčky elektrikář proměřil kabely, vše ok.
Bohužel výkon pořád stejný.
Dnes mě napadlo podívat se na reduktor.
Je tam Tomasetto Nordic XP. Vygooglil jsem že je pro motory do 180 kw
Tak se vás ptám jako odborníka jestli je to opravdu dostačující pro tak silný motor. Přívod kapalného LPG do reduktoru zajištěn měděnou trubkou s vnějším průměrem 8mm.
Děkuji Karel
21.11.2022 9:11:50
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: výkon reduktoruDobrý den, pro výkon 176 kW bychom použili plynovou trubku s vnitřním průměrem 8 mm. Reduktor 180 kW by měl postačovat, poněvadž i při jízdě na LPG tvoří část paliva benzín. Pro posouzení ztráty výkonu by bylo třeba provést jízdní zkoušku s připojenou LPG diagnostikou.