25.1.2023 10:22:58
Jméno:
Pavel Šrail Předmět:
Seat Altea 1,6 - výměna prošlé nádrže .Dobrý den pane inženýre. Mám u Vás v listopadu 2011 instalovanÿ Stag 4 .Po 150 000 km musím vyměnit nádrž Irene 57 l . V 90 000 jste mi preventivně měnili repasované vstřikovače - vše funguje celou dobu bez problémů. S autem bych ràd najel ještě cca 100 000 km . Nyní mám diléma . Nechat vyměnit jen nádrž s přemontováním multiventilu (a samozřejmě filtry ) a vše ostatní nechat původní a řešit až případné závady . Nebo nechat vyměnit preventivně ještě něco ( repasované vstřikovače , membràny ve směšovači ap.). Vím, že nejjednodušši by bylo vyměnit komplet vše. Krom finanční stránky je to zejména otázka času pràce u Vás. Pojedu z Plzně a pokud by se práce nestihla během jednoho dne, musel bych si ve Strakonicích zajistit nocleh.
Vzhledem k Vašim zkušenostem s provozováním aut na LPG Vás prosím o Váš názor. Děkuji za Váš čas a přeji pěkný den.P. Šrail
25.1.2023 11:04:03
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Seat Altea 1,6 - výměna prošlé nádrže .Dobrý den, při výměně nádrže můžeme provést diagnostiku LPG systému a vizuální posouzení stavu jednotlivých komponent. Potom můžeme posoudit stav jednotlivých dílů a zda bude potřeba jejich výměna nebo repase. Pokud byste se rozhodl pro výměnu celého LPG systému preventivně, pak bychom to zvládli za jeden den.