28.6.2011 18:02:40
Jméno:
Libor HAVLAS Předmět:
ŠKODA OCTAVIA ,1.6 74Kw, r.v. 1999Dobrý den, děkuji za odpovědi. Objednám se na diagnostiku a seřízení k jednomu z Vašich partnerských servisů v Ostravě. Který mi můžete doporučit (www.auto.jecool.net NEBO www.autoknopp.cz)? Jestli můžu reagovat na Vaší odpověď a opět žádat další odpovědi tak tedy:
1) jak zjistím značku plynového zařízení, pokud možno z namontováneho na vozidle(nemám momentálně žádné papíry k tomu).
2) k tomu ukazatelu plynu, nechám si ho seřídit. Ale v horní části je 5 diod, při natankování plné svítí 4 diody zeleně. To že neubývají postupně už vím od Vás. Ve spodní části je 1 dioda, která při nastartování bliká zeleně, po zahřátí svítí. Je u ní nápis LPG a je mi jasné že signalizuje provoz na LPG. Po ujetí cca 350 km( nádrž 47l - vím plní se na 80 procent) zařízení třikrát pípne a ta dioda co svítila zeleně začne blikat. A to znamená že LPG je mimo provoz - jedu na benzín, nebo signalizuje malé množství LPG? Popřípadě se po ní ještě roŽne ta zmiňovaná ČERVENÁ?
3)nepochopená otázka: jako rezervu mám plnohodnotné kolo 195/65 R15. Můžu jej vyměnit za dojezdové(to tenké s omezenou rychlosti, jestli ho vůbec na oktávku seženu) nebo sadu na lepení pneumatit bez toho aniž bych vlastně musel něco hlásit a přepisovat v TP.
Děkuji, s pozdravem Havlas Libor
28.6.2011 21:41:39
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: ŠKODA OCTAVIA ,1.6 74Kw, r.v. 1999Dobrý večer pane Havlas.. Navštivte našeho akreditovaného partnera www.autoknopp.cz
1./Značku plynového zařízení Vám zjistí firma Knapp. Protože nevím přesně jaké máte zařízení, popíšu činnost obecně: 4 zelené diody v řadě slouží k signalizaci množství plynu v nádrži. Pokud svítí všechny 4, tak je nádrž plná. Po vyprázdnění o ¼ zhasne první dioda, po vyprázdnění o další ¼ - tinu druhá atd. Poslední dioda (červená) signalizuje rezervu. Dá se nastavit např na na dojetí 40-90 km atd. V dolní řadě bývají 2 LED diody. Jedna signalizuje provoz na benzín (zpravidla červená) a druhá signalizuje přípravu na přepnutí (blikající zelená) nebo trvale svítící zelená (provoz na plyn) Když se rozblikají všechny 4 LED diody po natankování, tzn. že je nádrž přeplněná a po ujetí cca 5-10 km přestanou blikat. 3./ můžete použít dojezdové kolo (těžko se shání a je drahé) a proto doporučuji S.O.S balíček s kompresorem. Zápis do TP se neprovádí. S pozdravem Ing.Pataky - technik