Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Diskuzní fórum LPG/CNG - VW 1,6 MPi (75kw) - pozice vstřikovačů dle válců motoru

2.4.2023 12:28:16
Jméno: Standa Předmět: VW 1,6 MPi (75kw) - pozice vstřikovačů dle válců motoru
Dobrý den,

díky za reakci.
Již v minulosti, kdy jsem s tím měl velké lapálie a pomohla až komplet výměna všech vstřikovačů Landi Renzo (modré za černé).

177 000 - výměna cívek a kabeláže zapalovací soustavy
185 000 - výměna vzduchového filtru + výměna svíček, montáž nových Denso IK20TT (s životností 120tis km)
192 000 - výměna všech vstřikovačů Landi Renzo, seřízení palivových map
217 000 - kontrolka motoru se mi bohužel znovu rozsvítila

Aktuální seznam chyb:
P0172 - System is too rich (Bank 1)
P0302 - Cylinder 2 Misfire Detected
p0296 - Post catalyst fuel trim system too lean bank 1
P2196 - O2 Sensor Signal Stuck Rich bank 1, Sensor 1

Se vstřikovači jdu (troufám si říct) na jistotu.
Vycházím z toho, že se mi aktuálně stává, že při jízdě se občas rozbliká kontrolka motoru, s tím se rozsvítí i kontrolka ESP a motor několik sekund vibruje. Přesně toto se mi stávalo v minulosti a pomohla až zmíněná výměna vstřikovačů.
Jelikož od poslední výměny je to "pouze" 15 000km, chtěl jsem tak zkusit vyměnit pouze ten vadný. Měl jsem za to, že se jedná o válec 2, viz. chyba P0302, která na válec 2 odkazuje. Teď si nejsem jistý, protože se mi zdá, že se jedná o obecné znění chyby, nikoliv o odkaz na konkrétní válec.

Případně jakým způsobem zjistit s jakým válcem je problém?
3.4.2023 8:17:42
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: VW 1,6 MPi (75kw) - pozice vstřikovačů dle válců motoru
Dobrý den, domnívám se, že závada bude v zapalovací soustavě nebo v elektroinstalaci. Pravděpodobnost, že by byl vstřikovač po 25 tis km vadný je velice malá. Ke zjištění závady bude nutné provést diagnostiku a případně další doplňková měření. Pokud chcete jít cestou postupným vyměňováním dílů metodou pokus omyl je to možné, ale mnohdy je to ve výsledku dražší, než když opravu svěříte odbornému servisu.

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací