11.4.2023 21:26:56
Jméno:
Adamovič Předmět:
Peugeot 407 sw LPG spotreba benzín - plynPrajem pekný deň.
Mám na vozidle Peugeot 404sw 1,8/85hp namontovaný LPG systém Prins. Závada s prepínaním sa odstránila . V poslednej dobe cca 10 mes. sledujem nadmernú spotrebu benzínu pri jazde na LPG. Natankujem pri prepnutí na rezervu 10 - 12l benzínu a prejdem cca 300 - 320 km na plyn ručička palivomeru je znova na rezerve. Viem že ukazovateľ spotreby nie je riadený plavákom ale počítačom no po natankovaní rovnakého množstva benzínu ručička ukazovateľa skočí na pôvodné miesto a toto sa stále opakuje. teraz už tretí krát za sebou. Pritom benzín nikde neuniká mimo systém. Na benzín naštartujem a po chvíľke prepína na plyn. Pár krát sa mi stalo že ručička pred rezervou sama skočila približne na polovicu ukazovateľa. Niekde som čítal že údajne v niektorých prípadoch sa nejaké množstvo benzínu pridáva do plynu za účelom mazania čo mi je divné. V zime prepína na plyn neskoršie čo sa dá pochopiť ale teraz prepína po 1 - 2 minútach (ráno) a za dennej prevádzky takmer okamžite.
Máme u nás servis ktorý pracuje aj s LPG systémom PRINS ale mám u nich veľmi zlú skúsenosť tak by som Vás poprosil o vyjadrenie...Ďakujem
12.4.2023 7:42:49
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Peugeot 407 sw LPG spotreba benzín - plynDobrý den, použití přístřiku benzínu pro ochranu ventilů je jednou z možností úbytku benzínu. Zda je přístřik nastaven a jeho parametry lze zjistit diagnostickým programem. Druhou možností je, že úbytek je optický. Jak píšete, ukazatel spotřeby benzínu nesnímá polohu plováku, ale spotřeba benzínu je vypočítávána v závislosti na otáčkách, poloze plynového pedálu apod. A protože benzínová řídící jednotka dostává všechny signály i při jízdě na LPG vypočítává dle toho spotřebu benzínu a „opticky“ benzín v nádrži ubývá. Skutečnou spotřebu zjistíte, dle ujetých km a dotankováním benzínu do plna. Některé tyto případy se nechají řešit instalací vhodného emulátoru, kdy po každém vypnutí a opětovném zapnutí klíčku dojde k elektrickému nasimulování dotankování a ukazatel benzínu se vrátí na skutečnou hodnotu. Třetí možností je kombinace obou výše popsaných.