12.6.2023 16:49:30
Jméno:
Stránský Předmět:
LPG BRC Sequent fly Dobrý den, mám auto Xsara Picasso 1,8 16V 85 kW. Systém BRC fungoval na mém autě bez problémů cca od roku 2004 (montováno předchozím majitelem v Itálii) a najel jsem na něm cca 250000km. Měnil jsem pouze nádrž a filtry. V současnosti mám tento problém. Loni na jaře jsem musel postupně vyměnit všechny vstřikovače, protože začali odcházet. Jsem automechanik - výměna je snadná. Později na podzim odešlo ještě čidlo teploty plynu na reduktoru, výměnu jsem také zvládl. Později jsem si všiml, že mám problém se startem ohřátého motoru po odstávce půl hodiny a výše. Pokud startuji ihned, do cca 5 minut, motor naskočí okamžitě, pokud po půl hodině a výše -musím dlouho točit startérem a startovat s plným pedálem akcelerace. Je to špatné pro startér a baterii. Ještě dodám, že úplně studený motor ráno chytá celkem bez problémů.
Na vstřikování benzínu není jediný problém (kontrolováno orig. diagnostikou v Citroen servisu) a bylo mi doporučeno vytáhnout pojistky od LPG. Po odstranění pojistek problém zmizel a auto startuje za každých podmínek na drc.
Prosím o radu a vysvětlení, v čem je problém.
Děkuji