Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG - kde je problém

30.6.2011 23:02:32
Jméno: Oldřich Předmět: kde je problém
Dobrý večer,rád bych se Vás zeptal,mám možnost koupit auto ford mondeo 1997 který má zabudované lpg.Mám problém,pan majitel mi tvrdí že to jezdí na plyn,na zkoušku jsem koupil 7 litrů plynu stím že to otestuji,nastartoval jsem s tím že mi svítil měřák že v nádrži plyn je,tak jsem usoudil že jedu tedy na plyn.Ale když jsem sledoval ručičku benzínu,bylo mi hned jasné že na plyn určitě nejedu.Zavolal jsem tedy majitelovi auta že mi bliká kontrolka na plyn,a on mi tvrdí že musí svítit nepřerušovaně a ona pořád bliká.Tvrdí mi že je možná závada na pojisce,tam kde je to nainstalováno na motoru,jsem laik nevím jak Vám to napsat,rád bych Vás touto cestou porosil o radu.děkuji s pozravem Kulhavý
1.7.2011 7:09:56
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: kde je problém
Dobrý den pane Kulhavý. Nevím jaké zařízení je ve vozidle instalováno, ale pokud svítí přepínač (byť bliká) tak problém není v pojistce. Některá zařízení mají 2 pojistky, jedna chrání napájení řídící jednotky a druhá je pro silové napájení ventilů. Blikání znamená, že řídící jednotka čeká na splnění parametrů pro přepnutí na LPG. Zejména na teplotu vody (zpravidla 30-35 °C) a v některých případech na dosažení otáček pro přepnutí. (Tuto hodnotu nastavuje montážní firma v programu při instalaci a oživování). Může tedy být vadné čidlo teploty, přerušený kontakt snímání otáček, dále pak nízký tlak v reduktoru ( má být min. 1,2 - 1,6 Barr ). Před koupí vozidla s LPG požadujte od majitele odstranění závad u odborné firmy. S pozdravem Ing.Pataky - technik

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací