25.10.2023 13:14:13
Jméno:
Jiří Šor Předmět:
lpg na kia ceedDobrý den. Nechal jsem si udělat přestavbu na Kia ceed, mpi,74kw. Průměrná spotřeba benzínu je 6l/100KM, ale lpg si bere 10,6 litrů na 100 km. Zdá se mi to příliš vysoká spotřeba. Navíc ubývá i benzín. Z hotovitel mi kromě základních informací nedodal žádné dokumenty o nastavení zákl. parametrů motoru. Je to v pořádku ? Snaží se vše bagatelizovat. Namontované lpg je polské výroby, prý nejlepší v České republice. Za vše jsem zaplatil 30 000 korun. Děkuji za odpověď. Jiří.
25.10.2023 14:59:00
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: lpg na kia ceedDobrý den, neuvádíte, zda se jedná o průměrnou spotřebu z palubního počítače (a za jaké období) nebo zda je spočítaná na základě doplnění nádrže plná – plná. Při porovnání spotřeby doporučuji dotankovat obě nádrže do plna a projet stejnou trasu, pokud možno za stejných podmínek (styl jízdy, povětrnostní podmínky….) na benzín a pak na LPG a znovu dotankovat obě nádrže do plna. Z údajů spotřeby a ujeté vzdálenosti pak spočítat spotřebu obou paliv. Po přestavbě by měl zákazník obdržet přílohu k velkému technickému průkazu, servisní a záruční knížku a velký TP se zápisem o přestavbě. Benzín bude ubývat vždy, neboť každý studený start probíhá na benzín a k přepnutí na LPG dochází až po zahřátí reduktoru na provozní teplotu. Také můžete mít zapnutou funkci přístřiku benzínu pro ochranu ventilů, ale to by Vám měl sdělit zhotovitel přestavby.