Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG - lpg na kia ceed

25.10.2023 13:14:13
Jméno: Jiří Šor Předmět: lpg na kia ceed
Dobrý den. Nechal jsem si udělat přestavbu na Kia ceed, mpi,74kw. Průměrná spotřeba benzínu je 6l/100KM, ale lpg si bere 10,6 litrů na 100 km. Zdá se mi to příliš vysoká spotřeba. Navíc ubývá i benzín. Z hotovitel mi kromě základních informací nedodal žádné dokumenty o nastavení zákl. parametrů motoru. Je to v pořádku ? Snaží se vše bagatelizovat. Namontované lpg je polské výroby, prý nejlepší v České republice. Za vše jsem zaplatil 30 000 korun. Děkuji za odpověď. Jiří.
25.10.2023 14:59:00
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: lpg na kia ceed
Dobrý den, neuvádíte, zda se jedná o průměrnou spotřebu z palubního počítače (a za jaké období) nebo zda je spočítaná na základě doplnění nádrže plná – plná. Při porovnání spotřeby doporučuji dotankovat obě nádrže do plna a projet stejnou trasu, pokud možno za stejných podmínek (styl jízdy, povětrnostní podmínky….) na benzín a pak na LPG a znovu dotankovat obě nádrže do plna. Z údajů spotřeby a ujeté vzdálenosti pak spočítat spotřebu obou paliv. Po přestavbě by měl zákazník obdržet přílohu k velkému technickému průkazu, servisní a záruční knížku a velký TP se zápisem o přestavbě. Benzín bude ubývat vždy, neboť každý studený start probíhá na benzín a k přepnutí na LPG dochází až po zahřátí reduktoru na provozní teplotu. Také můžete mít zapnutou funkci přístřiku benzínu pro ochranu ventilů, ale to by Vám měl sdělit zhotovitel přestavby.

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací