Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí




Diskuzní fórum LPG/CNG - podivuhodné přepínání mezi benzínem a LPG


31.12.2023 6:05:39
Jméno: robert007 Předmět: podivuhodné přepínání mezi benzínem a LPG
Zdravím, týden zpátky jsem měl naplánovanou delší trasu tak jsem se rozhodl doplnit LPG do plna(od minulého tankování jsem ujel cca 200km takze nádrž byla tak z půlky plná). Po
natankovani se mi na
budíku objevili pouze tři diody místo čtyř. Nijak jsem to neřešil a jel jsem do jižních Čech po ujetí 100km se při předjíždění auto přeplo na benzín (podotýkám že jsem spěchal a autu docela šlapal takže jsem to nebral vážně a říkal jsem si že to nic není). Po týdnu co s autem jezdím jen po městě tak nastartuji normálně se po chvilce přepne na LPG, ale po nějaké době začne budík ukazovat tři diodky najednou dvě pak jednu a nakonec se auto přepne na benzín. Když jsem zkoušel jet co nejdelší úsek na neutral, tak se zas auto přeplo na plyn, ale jak jsem zase jel tak se opakovalo přepnutí na benzín. Nedávno se měnila plynová nádrž může to s tím mít spojitost nebo je možné že se to stalo po "nepotřebném" tankování?
(octavia 1, 1.8T AUQ LPG-magic 3)
2.1.2024 10:36:06
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: podivuhodné přepínání mezi benzínem a LPG
Dobrý den, jednou z příčin přepínání zpět do benzínu může být pokles tlaku v LPG soustavě vlivem např. závady snímače tlaku plynu nebo reduktoru. Další příčinou může být např. závada ve snímači teploty reduktoru. Pro odstranění závady bude třeba navštívit plynaře, který diagnostickým programem závadu zjistí a zároveň zjistí, zda je správně nastaven snímač hladiny LPG v nádrži.


Přidat záznam


Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz
    


Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací