14.2.2024 20:45:04
Jméno:
Alan Předmět:
Galaxy - divné hodnoty z lambdyDobrý den, mám Stag-4 QMAX Plus. Poslední dobou začalo auto po zahřátí motoru při jízdě na plyn pocukávat, vynechávat a ztrácet výkon. Přes diagnostiku benzínové ŘJ motoru při nezahřátém motoru ukazuje lambda standardní hodnoty, takovou tu "sinusoidu" jak při jízdě na benzín, tak na plyn. Po zahřátí motoru jsou hodnoty na benzín stále stejné, ale na plyn to začne zlobit, chvíli jsou hodnoty normální a chvílí se změní "sinusoida" v rovnější čáru s malými výchylkami. Z toho se rozhodí i korekce, které dělá ŘJ podle hodnot z lambdy. Zkoušeli jsem měnit cívku, kabely k cívce a svíčky a taky plynové vstřikovače, ale bez zásadní změny. Lambda a svíčky jsou nové. Tomuto nejhoršímu stavu, kdy auto už pak téměř na plyn nejede, předcházel nalomený napájecí plusový drát k řídící jednotce a celé plynové soustavě, který způsoboval náhodné vypínání a zapínání jednotky za chodu. Poradili byste prosím co by mohlo způsobovat toto cukání atd. a divné data z lambdy po zahřátí motoru/auta?
Předtím než jsem vypozoroval rozdíly v hodnotách z lambdy a zkoušel jsem měnit civku, kabely to bylo dvakrát u plynaře, ale v diagnosice plynu nic nenašel, že to může být čímkoli a nespíš zapalováním.
Mohla by to způsobit případně nakopnutá ŘJ, nebo nějaký studeňák? Nebo špatný kontakt v kabeláží do ECU motoru? děkuji
15.2.2024 7:56:25
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Galaxy - divné hodnoty z lambdyDobrý den, ano, závadu může způsobovat mimo jiné i záda v řídící jednotce LPG i závada v elektroinstalaci („studeňák“). Pro zjištění závady bude potřeba provést diagnostiku LPG systému i benzínové části vozidla a případně provést další doplňková měření a dle výsledku pak provést opravu. Na opravu se můžete objednat u nás na tel. 606 659 530.