Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí




Diskuzní fórum LPG/CNG - Přímaz ventilů - Renault Clio 1,2


17.5.2024 14:24:26
Jméno: Petr Procházka Předmět: Přímaz ventilů - Renault Clio 1,2
Přeji hezký den.
Zakoupil jsem vůz již s namontovaným systémem Landi Renzo u vašeho partnera. Jedná se o Renault Clio 1,2 54kw r.v. 2017. S autem bude spíše menší nájezd hlavně z práce a do práce (30km celkem).
V autě je namontovaný klasický Flashlube podtlakový. Můj dotaz tedy zní zda-li má smysl na tomto konkrétním voze měnit za elektronický přímaz? Pár plynařů mi již řeklo, že jednoznačně ne a dokonce, že u těchto motorů moc nedává smysl flashlube vůbec. Zajímá mě ještě Váš názor. Předem děkuji za odpověď.
S přáním hezkého dne.
20.5.2024 7:46:48
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Přímaz ventilů - Renault Clio 1,2
Dobrý den, pokud se podíváte do naší fotogalerie zde https://www.lpg-autogascentrum.cz/fotogalerie-mont azi/renault/montaz-renault-clio-1-149-cm/ tak u tohoto motoru vždy používáme některý ze způsobů ochrany ventilů viz https://www.lpg-autogascentrum.cz/ochrana-ventilu/ . Je to z toho důvodu, že moderní motory jsou konstrukčně přizpůsobeny pro spalování benzínu. Spalování LPG v motoru probíhá za vyšších teplot než spalování benzínu, navíc LPG na rozdíl od benzínu neobsahuje žádná aditiva a to vede k většímu namáhání ventilů. Aditivace je prevencí proti zaklepání ventilů. Elektronický systém dávkování aditiva je to nejlepší co je pro ochranu ventilů v současné době na trhu.


Přidat záznam


Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz
    


Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací