Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG - Chyba P0170

11.12.2024 19:41:32
Jméno: Lukáš Předmět: Chyba P0170
Zdravím, cca 1/2 roku mám koupené starší auto na LPG se systémem Zavoli. Když jedu na benzin žadná chyba nevyskakuje. Když jedu na LPG cca 30 - 200km mi vyskoči chyba P0170. A když pak jedu chvíli na benzin kontrolka MIL zhasne. Přechozí majitel říkal, že stačilo vyjedt nadrž benzinu a na chvíli to bylo zase OK. Když jsem auto koupil tak jsem najel 7000km bez této chyby. Najednou mi začala vyskakovat. Měnil jsem 1. lambdu, svíčky, zapalovací lištu a všechny filtry LPG. Nijak to nepomohlo. Nedávno jsem si všiml, že pokud jednu na benzin, tak druhá regualční sonda ukazuje cca 0,65V. Pokud jedu na plyn, tak uakzuje cca 0,15V. Ale reaguje, když přidám plyn je maximální napětí, když uberu je 0V. Ale všiml jsem si jedné věci. Pokud se rozjíždím s pedálem na podlaze na 5. rychlostní stupeň na LPG ze 60km/h (cca 2000 ot/min). Tak napětí je maximální a okolo 100 km/h začíná napětí klesat a při 120km/h (3600 ot/min) jestli mám ustálenou rychlost nebo se chci ještě více rozjet je už jedno. Napětí na 2. lambda sondě je stále stejné cca 0,15V. Já mám podezření na vstřiky. A nebo stačí jezdí tak dlouho na benzín až dojde k nějakému naučení ECU vozu na benzín ?
12.12.2024 7:43:41
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Chyba P0170
Dobrý den, chybový kód P0170 ukazuje na závadu tvorby směsi paliva. Je proto třeba provést diagnostiku a zkontrolovat správnou funkčnost zapalovací soustavy, všech akčních členů LPG soustavy a plynovou mapu. Na základě výsledku diagnostiky pak provést opravu.

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací