Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Diskuzní fórum LPG/CNG - Dacia Lodgy, Sce + LPG

18.2.2025 0:01:26
Jméno: Jakub Salava Předmět: Dacia Lodgy, Sce + LPG
Dobrý den, mám zájem o přestavbu vozidla Dacia Lodgy 1.6Sce, 75kW a to na LPG. Mám však z přestavby obavy, jelikož jsem se o motor zajímal a tento není vhodný na přestavbu. U motoru po přestavbě dochází k podpalování ventilů a dokonce je tento motor, co se týče odolnosti při provozu na LPG, "poddimenzován" v místě sedel ventilů. Dokonce by měl trpět konstrukčním problémem v podobě hromadění oleje v sání vlivem separátoru a tudíž řešení na přímaz FLASH LUBE by mohl motoru spíše ublížit,jelikož by tím pádem mohlo dojít při provozu na LPG ke karbonizaci ventilů a možnosti jejich poškození. Tímto se na Vás obracím s dotazem ohledně vhodnosti přestavby, popř řešení problémů, jelikož na Vašem foru čtu, že nedošlo ke komplikacím s motorem při přestavbě popř instalaci Flash LUbe. Děkuji Salava
18.2.2025 7:35:49
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Dacia Lodgy, Sce + LPG
Dobrý den, tento motor nemá pro seřizování ventilů „hydroštely“, ale jsou zde použity měrné misky, které jsou kalibrované a po opotřebení je třeba je včas vyměnit. Při provozu na LPG, kdy je tepelné namáhání větší je potřeba interval výměny zkrátit. Pro seřízení vůlí ventilů je nutné sundat rozvody a demontovat obě vačky a vyměnit měrné misky, což není levný špás. Pokud se výměna neprovede v předepsaném intervalu, pak může nastat problém. Jako prevenci proti zaklepání ventilů používáme při přestavbě těchto motorů elektronický systém dávkování aditiva, který aditivum dávkuje do plynu za plynové vstřikovače a ne do sání.

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací