3.8.2011 14:07:08
Jméno:
Peter Schwarzh Předmět:
Kapacita nádrže LPGDobrý den,
Po nainstalování LPG při 1.tankování se vešlo do 50 L toroidní nádrže cca42 l (co odpovídá lehce nad těch deklarovaných 80%) jsem ujel jenom280km, a pak už prázdna nádrž-(automaticky systém přepl na benzín při ukazateli LED prázdna nádrže). Pokuď bych bral, že jsem spotřeboval celých 42L plynu, tak by mi spotřeba odpovídala téměř 2 násobku původn spotřeby jízdy na benzín (7,5-8l/100km). ... Nyní ale jde načerpat pouze 32 L. ...pokud bych bral, že jsem spotřeboval jen tech 32 litrů, tak proč systém hlási prázdnou nádrž a přepne na benzín?, resp. jak to, že nejde načerpat těch 80%.. Je možné, že je tak nízky plnící tlak na čerpací stanici?(Benzina Ostrava), nebo to je již tak velká odchýlka, že se to nanedá na to svalovat....kde býva nejšasteji problém(Multiventil?), že nejde dotankovat deklarovaných 80% a jaká je ještě přijatelná variabilita u 50L nádrže.. S autem se chystám na první nastavení po instalaci LPG, ale odpoveď technika: to musíte skusit natankovat někde jinde" ...mi příde lehkovážná. Potřebuji vědět, čím mám argumentovat.Děkuji za odpoveď.
4.8.2011 10:07:30
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Kapacita nádrže LPGDobrý den pane Swarzh.Neuvádíte systém LPG, typ nádrže, typ multiventilu, kdo zástavbu provedl, jestli je to náš smluvní partner nebo ne atd. Nicméně, chyba může být např. v ohnutém rameni plováku, špatném nastavení min. tlaku v nádrži, ve zvýšené spotřebě atd. Obraťte se na montážní firmu která provedla zástavbu a požadujte odstranění závady v reklamační době.Ing.Pataky - technik