25.8.2011 10:55:21
Jméno:
Eduard Předmět:
STAG 4 plus a "přímaz" ventilůDobrý den, jeden z vámi doporučovaných partnerů (nebudu ho zde jmenovat) mně doporučil na mondeo 2.5 V6 r.v.2004 systém STAG 4 plus. Upozornil jsem ho pro jistotu, že se jedná o šestiválec (byl jsem u něho s vozem). Ptám se proto i zde vás - STAG 4 plus je už dnes i pro šestiválce nebo to platí jen pro STAG 300 plus? Začínám totiž trochu pochybovat o serióznosti a znalostech vašeho partnera. A ještě dotaz k tomu dnes módnímu "přimazávání" ventilů: doporučujete to zákazníkům jen pro jistotu? vždyť nám kdysi auta jezdila bez těchto zázračných "mazidel" (nejde totiž ve skutečnosti o žádné mazání) - sám mám najeto na starším mondeu 230tisíc s lpg (montováno u nového vozu) BEZ přimazávání a ventily i motor má stále ok. Na lpg jezdím s auty přes 15 let bez těchto přimazávání a vzpomínám si, že kdysi byly zase v módě "zázračné" přídady do olejů, ale to už naštěstí utichlo. I vy zde na vašich fórech dáváte zákazníkům někdy protichůdné informace k tomu "přimazávání" - viz.např. cituji odtud: http://www.lpg-autogascentrum-servis.cz/lpg-autogascentrum-servis/lpg-forum/?p=240
" Jméno: Martin Datum: 26.02.2010, Zpráva: Dobrý den. Chci se zeptat na kolik by vyšla přestavba na LPG s toroidní nádrží Fordu Mondeo 2.5 V6 125 kw, r.v. 2002. Dále jestli je nutný přímaz ventilů a o kolik by to bylo s tímto přímazem dražší. Děkuji za odpověď. Odpověď: Dobrý den pane Martine. Cena řestavby je 35.000 Kč včetně DPH.Přimazáváni ventilů u tohoto typu vozidla není nutný. S pozdravem Ing.Pataky - technik "
Jak to tedy podle vašeho "svědomí a vědomí" je s tím přimazáváním? Děkuji předem za vaše odborné odpověďi.
25.8.2011 13:23:52
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: STAG 4 plus a "přímaz" ventilů1./STAG 4 je určen pouze pro 4-válcová vozidla
2./Přimazávání – Neexistuje žádný seznam vozidel kde je přimazávání nutné. Vedení firmy Opel Č.R. (GM) nařídila instalaci přimazávání ventilů do svých vozidel po přestavbě na LPG. Po zkušenostech s vozidly Ford a některých „japonců“ jenom doporučujeme zákazníkům přimazávání. Odvoláváte se na mou „protichůdnou“ odpověď, kdy ještě nebylo zcela jasné jak to s fordy bude.
Ing.Pataky - technik