29.8.2011 11:31:03
Jméno:
Petrová Ivana Předmět:
DotazDobrý den,
prosím Vás o radu. Nechala jsem si v únoru letošního roku u jedné z Vašich partnerských poboček v karlovarském kraji přestavit automobil Fiat na LPG STAG4. Auto je 4roky staré a má nejeto cca 45tis km., na LPG najeto cca 11tis. km.
Tři měsíce bylo vše bez problémů ale pak auto začalo po delším odstavení (přes noc) špatně startovat. Jela jsem s ním tedy do servisu ale nic nenašly. Startování bylo pořád horší a horší (ranní startování trvalo i 25 min) což už na mě bylo opravdu moc. Vrátila jsem se tedy do servisu, kde mi řekli, že není chyba v LPG ale v autě. Vyměnili mi tedy za 1300,- kč svíčky, které jak sem se později dozvěděla nebyly špatné. Auto dále nestartovalo tak jsem se již naposledy vrátila do servisu s prosbou, aby LPG z vozidla demontovaly. Po této prosbě mi auto připojili na diagnostiku, která ukázala chybu jednotky při startu. Chybu vymazali a auto začalo startovat. Vždy naskočilo na třetí pokus. (ale i to byl pro mě pokrok a věděla jsem, že ráno vyjedu a nebudu muset schánět odtah). Po čase se opět interval startování začal prodlužovat až na výše uvedených 20 min plného točení. Tento stav trvá dodnes. Ještě sem zapoměla napsat, že mi v servisu (když už nevěděli co si s tím počít) ukázali nouzový systém startování, který sem prý neměla užívat často. To bych ale s vozidlem nevyjela! Nechci tímto nijak hanit servis, u kterého jsem si LPG nechala namontovat. Vždy byli pánové příjemní a myslím, že i trochu smutní, že se montáž moc nezdařila a auto nestartuje. Mě už poté bylo dost nepříjemné se stejným problémem tam jezdit 5x za sebou. Vážený pane ing. Pataky, prosím Vás tedy, jestli byste mi nemohl doporučit nějaký Vámi oveřený servis v Praze, který by mi LPG z vozidla demontoval. Vozidlo mě jak se říká "živí" a já potřebuji jezdit. Bez LPG sice budu jezdit o poznání "dráž", ale budu vědět, že ráno vyjedu. Předem děkuji za jakoukoliv odpověd a případné doporučení LPG servisu v Praze.
29.8.2011 12:36:31
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: DotazDobrý den paní, nebo slečna Petrová. Pokud se jedná o doporučení k demontáži zařízení v Praze, tak se obraťte na firmu Neptun Harfa (+420 266 035 620, mob: 777 305 080). Mám málo informací o projevech závady (nestačí jenom to, že dlouho startuje), neuvádíte např. jestli nesvítí kontrolka Check-engine (kontrolka motoru), jaké závady zaznamenala řídící jednotka plynu, jestli nebyla odzkoušená nová řídící jednotka atd. Doporučuji ještě před demontáží u firmy neptun Harfa požádat o diagnostiku, zkusit vyměnit řídící jednotku (ještě ji máte v záruce) udělat novou autokalibraci a nastavit program pomocí STAG 4 Plus s doladěním korekcí OBD. Jméno montážní firmy mi sdělte na technik@autogascentrum.cz pro vyžádání o doplnění technických informací o montáži. Nejde o represi, ale o eliminování podobných závad na jiných vozidlech. Ostatně při demontáži musíte předložit přílohu k LPG a tam je montážní firma stejně uvedena. S pozdravem Ing.Pataky - technik