Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG - Kalkulátor

6.9.2011 9:57:04
Jméno: Václav Předmět: Kalkulátor
Dobrý den, jezdím na LPG spokojeně už několik let a toto fórum občas sleduji. Snažíte se podávat užitečné rady a nemyslím, že byste se snažil někoho klamat. Co se mi ale moc nelíbí, je kalkulačka spotřeby na vašem webu. Dle mého názoru a zkušeností je zavádějící a úsporu na LPG nadhodnocuje tak o 1/3. Nezapočítává totiž vyšší spotřebu LPG oproti benzínu a dále nezohledňuje benzinostarty a rozjezdy na benzín. Já mám při ježdění na LPG např. dlouhodobou spotřebu benzínu u motoru 1.8 cca 0,7 l/100 km, což není žádná hrůza, ale zanedbatelné to také není (při ceně 35 Kč/l to udělá cca 0,25 Kč/km). K tomu cca 10 l LPG (původní spotřeba benzínu cca 8,5 l). Takže ve vašem kalkulátoru vyjde úspora 1,50 Kč na km, což je nereálné. Skutečnost je někde okolo 1 Kč, a to nepočítám některé další drobné vícenáklady spojené s LPG (např. flashlube). Vím, že záleží na typu zařízení, seřízení, vozidle a jeho stavu, najetých km z rok atd., ale určitou úpravu a zreálnění by ten kalkulátor myslím potřeboval. Je třeba říct, že většina obdobných kalkulátorů na webech jiných montážníků LPG není o moc lepší. Neberte to prosím nijak zle, spíš jenom jako námět na zlepšení. I těch plusminus 1 Kč úspory, co vychází mně, za to stojí! Díky za pochopení.
6.9.2011 10:19:06
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Kalkulátor
Dobrý den pane Václave. Děkujeme za Váš příspěvek ohledně kalkulátoru spotřeby. Dal jste nám podnět k určité revizi. Uvědomil jsem si, že už samotné pojmenování není správné, nejedná se totiž o žádný kalkulátor spotřeby, ale o informativní ekonomický výpočet návratnosti investic do zástavby zařízení LPG. Na druhé straně, kdybychom měli zohlednit všechny faktory pro správný výpočet, znepřehlednili bychom účel tohoto kalkulátoru. Je to informativní pomůcka pro rozhodování o zamýšlené zástavbě. Neberte ho tedy nijak vědecky. S pozdravem Ing.Pataky - technik

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací