7.9.2011 20:56:30
Jméno:
Petr Štoksa Předmět:
svíčkyDobrý den, motor na LPG mi jde na tři válce. První co jsem udělal vyměnil jsem svíčky. Jde dál na tři válce. Musím s tím do servisu LPG protože to doma sám bez testerů neopravím. Potud vše jasné. Otázka se týká svíček. Při výměně svíček dvě cihlově červené a dvě bílé. Jedná se o zařízení EOBD v novém vozidle KIA ceed s motorem 1,6. Je tam vstřikovací lišta Valtec myslím 34?. Co myslíte že je příčinou různého zbarvení svíček a co tipujete jako závadu? Vozidlo jezdí výhradně na LPG a na tyto svíčky ujelo cca 12 tisíc km. Motor má celkem najeto 26 tisíc.Mě napadá problém se vstřikovačem...Děkuji za odpověď i toto klidné skvělé forum!
8.9.2011 7:34:09
Jméno:
Autogas Cerumnt Předmět:
RE: svíčkyDobrý den pane Štoksa. Různé zbarvení svíček bude patrně způsobeno tím, že motor běží na tři válce. (bílé zbarvení je špatné). Doporučuji provést diagnostiku v odborném servisu. Pokud je chod motoru na benzín v pořádku, proveďte načtení chybových hlášení v programu zařízení LPG (nepíšete jaké zařízení máte ve vozidle) Může být vadný vstřikovač, nedokonalé spojení (studený spoj) přemostění odečtu impulzů daného vstřikovač e(válce), vadný výstup řízení vstřikovače plynu z řídící jednotky LPG atd. S pozdravem Ing.Pataky - technik