9.9.2011 19:29:01
Jméno:
petr Předmět:
starty na plynDobrý den prosil bych vás o zodpovězení těchto otázek u favorita jsem startoval asi do-5 i 10 stupnu na plyn občas jsem přepnul na benzín system tartarini nyní uvažuji o zástavbě do felicie 1,3 bud monomotronic nebo mpi prý se už ale tento systém nevyrábí a startuje se jen na benzín jezdím i krátké vzdálenosti a tento systém byl pro mne výhodný --je pravda že tento systém už není?-- jak tedy přesně funguje systém nový? při kolika stupních se přepne na plyn?prý je možno nouzově startovat na plyn je zde také tlačítko sytiče? plyn se pouštěl přímo do karburátoru-- jak je to u felicie ?moc děkuji za odpovědi
12.9.2011 7:30:10
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: starty na plynDobrý den pane Petře. Nevím co je k mání u systému Tartarini, ale do Felicie 1,3 monomotronic nebo mpi lze namontovat systémy např. BRC Blitz, nebo STAG 100 a další. U všech systémů existuje možnost (nouzového) okamžitého přepnutí na plyn. Z technického hlediska to ale nedoporučujeme, protože při studeném motoru nedochází v reduktoru k úplnému odpaření tekutého LPG na plynnou fázi. Měla by být minimální teplota vody cca 35°C . S pozdravem Ing.Pataky - technik